MØNTER. GRATIS LEVERING I DANMARK.
Kurv (0kr)
MØNTER. GRATIS LEVERING I DANMARK.

Mønter som gave

Til manden eller kvinden der har næsten alt, kan en mønt være en personlig, anderledes og erindringsgivende gave.

Det gælder både som gave til møntsamleren, der mangler en ganske bestemt mønt i samlingen eller som lejlighedsgave til fødselaren, som har rund fødselsdag eller til parret som fejrer guldbryllup.

Særlig velegnet som lejlighedsgaver er erindringsmønterne, hvoraf mange er fremstillet i sølv og udgivet til erindring om forskellige royale begivenheder fra 1888 og frem til i dag.
Erindringsmønter er meget smukke mønter og anbragt i flotte skrin eller æsker vil mønterne fremtræde som eksklusive gaver.

Udover erindringsmønterne er der mange andre flotte mønter, som har været anvendt som almindelige betalingsmidler og som kan bruges som en præsentabel gave.

Er den begivenhed, som man søger en gave til, ikke betinget af et bestemt årstal, kan en af de nyere temamønter være en oplagt gavemulighed.

At anvendelsesområdet for mønter som gave er meget bredt fremgår af følgende lille sjove historie, som en venlig kunde har sendt til mig efter et møntkøb:”Kære Arne Krukow -

Mange tak for din information om den nu afsendte og på-vej-værende danske 25 øre mønt fra 1952.

Jeg vil gerne fortælle dig, som et kuriosum, om baggrunden for netop dette "køb":

Jeg er slet ikke møntsamler som sådan, omend jeg i høj grad sætter pris på "fine, måske endda også sjældne gamle ting & sager" inden for mange samlerområder.

Da jeg i juni måned i år atter genmødte og siden har nydt både hyppig og hyggelig selskabelighed med en meget smuk pige, som jeg oprindeligt traf for første gang helt tilbage i 1968, fortalte hun mig, at hun som meget lille pige blev overmåde beundret af mange voksne, når hun for eksempel var ude på udflugter sammen med sine forældre, i busser og sporvogne eller på anden vis.

Det hændte ind i blandt, at denne så yndige lille pige fik foræret lige præcist en 25 øre mønt, som en slags "anerkendelse" og velfortjent "belønning" - for sin så fortryllende fremtoning.

Pigen blev født i 1952. Hun og jeg skal nu - næsten 50 år, efter vi først mødtes i 1968 - sammen opleve en særligt udvalgt, helt unik musikbegivenhed - på fredag.

Hvis mønten når frem inden da, kan jeg give den til denne stadig meget yndige pige allerede da - som en lille, men kærligt ment overraskelse.

Eller bare en anden dag i den nærmeste fremtid, hvis nu ikke ... :-)

De bedste hilsner T.O.”


”Efterskrift:

Den fine danske 25-øre fra 1952 nåede sandelig frem i tide lige inden den særlige koncertbegivenhed. Modtageren, min smukke (og kloge) veninde fra gamle dage, som jeg nu "kommer sammen med" igen (!), blev endog meget meget glad for 25-øren - ja, mon ikke mindst bare på grund af selve tanken med gaven?

De bedste jule- og nytårshilsner

T. O.”


Jeg har givet nogle forslag til mønter som gaver i menuen til venstre, men i princippet kan alle mønter i webbutikken anvendes som gave.


Arne Krukow